Tornado Dames 2 bekert verder

Door Ellen Meijer: “Nadat Tornado Dames 2 de wedstrijd tegen Vosta D 1 won (3-0) was Pollux D 1 uit de volgende tegenstander.
Het eerste fluitsignaal klonk en Tornado had de eerste serve. In verband met onze blessures hebben we gespeeld zonder libero en kon Marlou als passerloper mee doen. Vanaf het begin van de wedstrijd hebben we ons aan de afspraken gehouden. Er werd slim gespeeld in de aanval en onze verdediging stond als een huis. De eerste set werd daarmee dan ook vrij makkelijk gewonnen.
(17-25)

De tweede set was een herhaling van de eerste set. Onze verdediging was snel bij de ballen die Pollux over het net knalde of tipte. Daarbij kwam onze sterke aanval, afwisselend met een paar mooie tikballen. We speelden ons eigen spel en lieten voornamelijk Pollux de fouten maken. Een mooie tweede setwinst (16-25)

De derde set.. een ommekeer in de wedstrijd. Pollux werd aanvallend sterker en onze verdediging had moeite met de aanval van de passerloper van Pollux. Ons blok sloot niet goed en hierdoor zat er een gat in de verdediging. We hebben onszelf redelijk op de been gehouden en kwamen op een stand van 24-24. Door een sterke aanval van Pollux en een foute pass van ons was de setwinst voor Pollux. (26-24)

Helaas moest er een vierde set gespeeld worden om de winst binnen te kunnen slepen, maar het is gelukt. We lieten Pollux in het begin van de set door een goede serve een aantal punten weglopen. Na een goede time-out gingen we weer op ons niveau volleyballen. We herpakten onszelf en pakten daarna met veel lef punt na punt. Het was erop en over, maar Pollux wist weer dichterbij te komen door opnieuw een goede serveserie. Op een stand van 19-19, hebben we een eindsprint gemaakt en de eindstand was dan ook 19-25.

1-3 winst voor Tornado DS 2. Op naar de tweede ronde!”