TORNADO D2 zeer verdienstelijk in driekamp nationale beker

Afgelopen zaterdag stond voor ons de nationale beker op het programma. We mochten meedoen aan dit driekamp omdat we vorig jaar 2e zijn geworden in de regionale beker. Om 10:00 uur stond de eerste wedstrijd tegen Reflex Kampen DS 1 gepland en om 12:00 uur de tweede wedstrijd tegen Energo/Flip Schoonmaak DS 1 uit Beers. Beide teams spelen eerste divisie, drie klassen hoger dan de dames van Tornado DS 2. Het zou voor ons een zware pot worden, maar we hadden niks te verliezen en ons doel was voor die dag om zelf goed spel te laten zien zodat we tevreden naar huis konden gaan.
Dat Reflex Kampen DS 1 eerste divisie speelt, werd voor ons snel duidelijk. Toch liepen we gedurende de hele wedstrijd gelijk op. Reflex Kampen had het zeker niet makkelijk tegen ons. Onze verdediging stond sterk, er werden veel ballen van de grond gehaald en de blokkering stond goed. Toch waren deze dames ons iets te sterk en trokken zij de winst naar zich toe. Alle drie sets verloren we met 19-25.
De tweede wedstrijd tegen Energo/Flip Schoonmaak DS 1 uit Beers begon minder goed. Aan het begin van de set verloren we veel punten door individuele fouten. We kwamen goed terug, maar toch niet voldoende. De eerste set ging naar Energo met een eindstand van 18-25. De tweede set begonnen we sterker. We lieten de dames uit Beers zien dat wij niet makkelijk weg te spelen zijn. Wij waren ontzettend gemotiveerd om deze set te winnen. De pass verliep goed, waardoor er een goede aanval opgebouwd kon worden. De set verliep gelijk op, maar uiteindelijk lieten wij Energo/Flip Schoonmaak niet verder komen dan 22 punten en haalden we de set binnen. Het stond 1-1. Dat we een set van een eerste divisieteam gepakt hebben, was knap, maar we wouden natuurlijk nog een set winnen. De twee sets daarop verliepen wederom gelijk op, maar door fouten aan onze kant lieten we Energo de ballen afmaken op de belangrijke momenten. Zij wonnen set 3 en 4 met 25-23. Dit resulteerde in een 3-1 voor Energo, wat betekende dat wij uitgeschakeld zijn voor de nationale beker.
We hebben dan wel niet gewonnen, maar we hebben goed gespeeld en kunnen tevreden op het toernooi terug kijken met voor ons een goed resultaat.