Tornado D2 verliest derby tegen Dynamo D3

Afgelopen vrijdagavond stond de derby Tornado Dames 2 – Dynamo Dames 3 op het programma. De wedstrijd werd gespeeld in onze thuisbasis De Ransuil. We hadden de afgelopen weken lekker getraind en het beloofde dan ook een spannende wedstrijd te worden. Helaas was Tornado maar in staat om 1 puntje in De Ransuil te houden.
De eerste set begon wat stroef maar nadat coach Matthijs er even goed doorheen sprak in de time-out pakte iedereen het spel goed op en werd er met veel lef gespeeld. Door een sterke pass kon er gevarieerd worden gespeeld waardoor de aanval punt na punt scoorde. De sfeer was goed en ook op de tribune genoot iedereen volop van de wedstrijd. Dynamo behield haar achterstand en we wonnen de set uiteindelijk met 25-18.

Vol goede moed gingen we op naar de tweede set. Helaas begonnen we deze set niet zo sterk als dat we de eerste set waren geëindigd waardoor we direct al op een achterstand kwamen. De verdediging aan de overkant was sterk, het lukte daarom niet om de punten lekker te scoren. Het lef waarmee we speelden in de eerste set was verdwenen en het lukte ons niet om de achterstand in te halen. We verloren de set met 16-25.

In de derde set waren we onze goede moed natuurlijk nog niet kwijt. De set verliep gelijk op en het lef waarmee we de eerste set hadden gespeeld kwam beetje bij beetje terug. Vanaf de 12 werd het een echte nek-aan-nek race. 12-12, 13-13 etc. Dit hielden we vol tot aan de 20 hierna liep Dynamo op ons uit en verloren we ook de derde set uiteindelijk met 25-22.

In de vierde set zouden we alles op alles zetten om toch nog de winst in de Ransuil te houden. We speelden vol overtuiging. Er was een sterke pass, set-ups werden mooi weggespeeld en de aanval scoorde lekkere punten. Dit resulteerde dan ook in een 16-13 voorsprong. Helaas viel op deze stand een van de Tornado-speelsters uit door een enkelblessure (gelukkig niks gebroken maar met deze pijnlijke enkel is Inger Platenkamp jammer genoeg de komende week nog niet op het veld terug te zien).

Dynamo krabbelde terug en liep op ons uit. Dit lieten wij natuurlijk niet zomaar gebeuren en zetten dus nog een tandje bij. De spanning liep hoog op maar ons spel was niet goed genoeg om de vierde set te pakken en we verloren hem met 25-27.

Met grote teleurstelling liepen we met een 3-1 verlies het veld af.