Tornado D2 trekt in tiebreak de winst naar zich toe

Vrijdag 23 januari, Tornado tegen WVC Volley. Vol goede moed treedt Tornado het veld op. De meiden van Dames 2 hebben namelijk nog wat goed te maken. De vorige wedstrijd was op een langzaaMAANDAG en deze eindigde toen in een 3-1 voor Wierden. Wij waren dus uit op revanche en waren uiterst geconcentreerd. De eerste set was leuk om naar te kijken. We gingen aardig gelijk op. We zaten goed in ons spel en wisten de eerste set naar ons toe te trekken. Eindstand 25-23. Betekende 1-0 voor Tornado. Ons goede voornemen, leek goed uit te pakken.
Maar we hadden iets te vroeg gejuicht. De tweede set vielen we als een kaartenhuis in elkaar. Al gauw stonden we met 0-6 achter door een serveserie van WVC Volley. We konden de pass moeilijk bij de spelverdeler krijgen en daardoor konden we het niet voor elkaar krijgen om de bal bij onze tegenstander op de grond te slaan. We bleven achter de feiten aanlopen en helaas resulteerde dit in een eindstand van 14-25.
We werden weer goed wakker geschud en wisten dat we er toch wat harder aan moesten gaan trekken om een winst binnen te slepen. De derde set ging het beter. Het ging aardig gelijk op. Toch konden wij het op het laatste moment niet af maken en gaven een paar ‘dure’ punten weg. Resulteerde in een 22-25. Als we toch nog wilden winnen zouden we de 4e set moeten winnen.
De vierde set kwamen wij er aanvallend beter door heen. Mooie punten werden binnengesleept. De topscoorder van WVC konden wij een aantal keren afblokken waardoor zij niet aan punten toe kwamen. De vierde set eindigde met 25-18. Dus het was erop of eronder! We gingen door voor een vijfsetter.
De vijfde set was erg spannend. In het begin van de set ging het nog aardig gelijk op. Daarna stonden we een paar punten achter. WVC Volley was als eerste bij de ‘8’ en we wisselden van veld. Iedereen van ons team was uiterst geconcentreerd en we wilden winnen. We zetten er een tandje bij bovenop en dit resulteerde in een paar mooie punten. Op een gegeven moment stonden we 12-14 achter. Het moment waarop fouten niet geoorloofd zijn. We hielden ons hoofd koel en we kwamen 14-14 gelijk te staan. Uiteindelijk waren we WVC Volley de baas en wonnen de set met 18-16. Wat een blijdschap aan onze kant, en wat hadden we hard gewerkt. Die glimlach ging die avond niet meer van ons gezicht!