Tornado D2 pakt een punt tegen WVC Volley D1

Op maandag 13 oktober speelde Tornado tegen WVC Volley DS 1 uit Wierden. Om 20:15 uur ging het eerste fluitsignaal en Tornado mocht de wedstrijd openen. Gelijk na de eerste paar punten merkten we dat WVC Volley een sterk team was en we hier niet zomaar van zouden kunnen winnen. Voor we het wisten stonden we al een aantal punten achter. De pass liep niet goed aan de kant van Tornado, waardoor er geen goede set-ups gebracht konden worden en er ook niet werd afgemaakt. Toch bleef het spannend. We vochten heel hard en dat was ook te zien. Helaas was WVC Volley ons te ver uitgelopen en konden we niet dichterbij komen dan 16 punten. Eindstand van de eerste set was dan ook 25-16.

De tweede set moesten we vanaf het begin de punten pakken om een voorsprong te creëren. Toch was dit niet het geval en was deze set een vergelijking van de eerste set. In het begin liepen we gelijk op. Tot op een gegeven moment Volley door sterke verdediging en aanval veel punten pakte en zo ook de tweede set binnensleepte. Eindstand set twee: 25-18 voor de dames uit Wierden.

De derde set gebruikte Tornado een andere tactiek om hopelijk nog twee sets binnen te kunnen slepen om de wedstrijd te winnen. Maar toch verliep ook deze set zeer moeizaam. We bleven vechten. Er werd veel afwisseling gezocht tijdens de aanval. Af en toe een balletje slaan, dan werd er een balletje geprikt. Dit scoorde, maar niet altijd. Ook in deze set bleef Volley de sterkere ploeg en won met 25-17.

In tegenstelling tot de eerste drie sets begonnen we de laatste set sterk. We liepen aardig wat punten voor op Volley. De passes en set-ups verliepen goed zodat de ballen flink geknald konden worden. Tornado was deze set de overheersende factor, mede door middel van servedruk en duidelijke communicatie. Gelukkig werd er dan ook nog een setpunt gepakt door met 21-25 te winnen. Doordat we één punt gepakt hebben deze week staan we op de derde plek. Onze volgende wedstrijd is zaterdag 25 oktober om 16:00 uur tegen Volley’68 DS 1 in Losser en zeker gaan we voor de volle 5 punten!

Eindstand wedstrijd: 3-1