‘Tornado D2 naar kwartfinale bekerronde!’

Afgelopen dinsdag (20 januari) moest Tornado Dames 2 aantreden tegen competitieconcurrent Rivo Rijssen Dames 2. In de eerste helft van het seizoen werden er 4 punten mee naar Geesteren genomen. Ons doel voor deze wedstrijd was dan ook om met een 0-3 naar huis te gaan en ons te plaatsen voor de kwartfinale van de bekercompetitie.

Het fluitsignaal klonk en Rivo serveerde de eerste bal. Aan de kant van Tornado werd goed gespeeld. Passes werden gebracht en Loes Kuipers kon op deze manier gevarieerd spel brengen. Ook ons blok stond als een muur en de verdediging deed wat het moest doen. Marlou Wigger regelde gedurende de hele wedstrijd de passlijn goed. Deze set werd dan ook overtuigend gewonnen met 19-25.

De tweede set gaf een ander gezicht en we stonden al gauw 6-2 achter. Eline Meijer serveerde ons naar een 6-7. Door goede serves van Rivo hadden we moeite de pass onder controle te krijgen en liepen we steeds 3 punten achter de feiten aan. Door een serveserie van Pleunie klein Haarhuis kwamen we weer kortbij. Op een stand van 21-20 voor de thuisploeg, wisten we dat er een tandje bij moest om deze set alsnog binnen te kunnen slepen. Een spannende set, dat was het zeker. Om en om werd er weer een punt gemaakt, tot Rivo op 27-26 de setpoint binnen wist te halen. (1-1)

In de derde set nam Tornado weer de leiding en liet wederom een goed potje volleybal zien. Alles liep goed en iedere speelster zat lekker in de wedstrijd. Serveseries, goede aanvallen en de verdediging haalde veel ballen van de vloer. Deze set werd dan ook gewonnen met 15-25.

Set vier begonnen we weer sterk aan onze kant, het was een kopie van de derde set. Op een paar mooie (3-meter) aanvallen van Tina Weerink had Rivo geen antwoord. Het begrip communicatie, wat we nog wel eens misten, was in deze wedstrijd erg goed verlopen. Deze set is gewonnen met 18-25.
Dit betekent dat Tornado Dames 2 door naar de kwartfinale van de bekerronde is!