Tornado D2 levert topprestatie, gekwalificeerd voor de halve finale van de beker

Gisteren moesten de dames de kwartfinale spelen van de beker tegen DVO uit Hengelo(GLD). Dit team staat op de 2e plaats in de 3e divisie.Na jl zaterdag een mindere wedstrijd te hebben gespeeld tegen Apollo, voor de competitie, wilden ze laten zien dat hun niveau beduidend beter kan zijn. Direct in de het begin van de 1e set werd er met passie gespeeld dit resulteerde in een gelijk op gaande strijd die uiteindelijk door DVO met 25-27 werd gewonnen.

In de 2e set kwamen de dames op een kleine achterstand maar aan het einde van de set werd deze  toch gewonnen 29-27. De derde set gingen de dames zeer voortvarend van start en namen een grote voorsprong. Opeens kwam de angsthaas het veld in en werd het geloof in eigen kunnen danig op de proef gesteld. DVO kon deze set met 2 punten verschil winnend afsluiten 25-27.

Maar dames 2 liet zich hierdoor absoluut niet uit het veld slaan en begonnen deze set met een goede service serie en creëerden zo een voorsprong van 5 punten die niet meer uit handen werd gegeven. Aanvallend konden ze de gaatjes bij DVO goed vinden  vooral verdedigend werden er veel ballen gepakt , met name door libero Marlou die  een zeer goede wedstrijd speelde.

Doordat er veel was gegeven om de 4e set binnen te halen waren de  dames  in het begin van de 5e set niet scherp genoeg en keken ze tegen een 7-11 achterstand aan. DVO vergrootte de voorsprong zelfs tot 7-14. Maar toen kwamen de momenten van Loes. Zij kwam aan service en produceerde de ene na de andere moeilijke bal zodat DVO de aanval niet af kon maken en dames 2 steeds dichterbij kon komen. De coach probeerde Loes uit haar spel te halen door 2x een time- out te nemen maar dit mislukte. Loes bleef aan service en de tegenstander geloofde er niet meer in en het werd een 16-14 overwinning.

Dames 2 mag nu naar de halve finale in de bekerstrijd en heeft laten zien dat met veel geloof in eigen kunnen er zeer goed gevolleybald kan worden.

de1

(wedstrijdverslag van trainer/coach Annet de Kinkelder)