Tornado D2 kan tevreden terug kijken op een geslaagd toernooi

Zaterdag 5 september streden verschillende teams uit verschillende klassen tegen elkaar in Sporthal de Ransuil te Geesteren.

Armixtos (Amsterdam) – Tornado
Armixtos had er al een wedstrijd op zitten tegen Esch Stars en zaten in de winning mood. Na het warmlopen en inslaan konden de wedstrijden weer van start gaan. Ons spelletje liep mooi en we bleven aan de goede kant volleyballen. De set ging ook mooi gelijk op, alleen wist Armixtos net aan het langste eind te trekken. De tweede set was wederom een mooie pot, ook om naar te kijken. We hebben deze set gewonnen, vooral mentaal waren we sterk deze set. Daar komt bij kijken dat Armixtos 3e divisie speelt, dus is een eindstand van 1-1 een goed resultaat.

Esch Stars – Tornado
De tweede poulewedstrijd speelden we tegen Esch Stars. Het begin van de set verliep aardig gelijk op, er werden mooie punten gescoord, maar ook veel punten weggegeven (grotendeels door servefouten). Na een stand van 11-11 waren we de weg een beetje kwijt, waardoor Esch Stars erg uitliep en de flow doorzette tot aan de 25. De tweede set een nieuwe kans. Deze set waren we erg overheersend en kreeg Esch Stars nauwelijks een bal aan de grond. Aanvallend kwamen we er deze set sterker uit. Dat resulteerde opnieuw in een 1-1, met twee totaal verschillende sets.

Na de nieuwe poule-indeling zaten we bij de nummers ‘2’ uit alle eerste poules. Dat betekende voor ons twee wedstrijden tegen Dynamo. Jawel, zowel dames 2 als 3 uit Tubbergen waren aanwezig. We gingen gelijk door en begonnen aan de wedstrijd tegen Dynamo Dames 2.
Dynamo D2 – Tornado
Dynamo speelt net als armixtos (onze eerdere tegenstander) 3e divisie. Een uitdaging dus. We bleven zelfverzekerd volleyballen aan onze kant en lieten Dynamo niet over ons heen lopen. Dit was wel een gewaagde pot, want we gingen de gehele set gelijk op. Uiteindelijk wisten we het af te maken en hebben deze wedstrijd gewonnen met 2-0.

Daarna volgde snel de wedstrijd tegen Dynamo Dames 3.
Onze laatste wedstrijd van deze dag werd gespeeld tegen onze competitietegenstander. We wisten dat Dames 3 meer ervaring in het team had zitten dan het tweede. Opnieuw speelden we ons eigen spel, met hier en daar wat eigen fouten. We hebben deze set tot een spannend einde gebracht met een setwinst van 29-27. De set daarop was net iets anders. Dynamo kwam meer in haar spel en pakte de punten waar wij ze nodig hadden. Deze set is geëindigd in een 22-25. Een herhaald patroon voor ons: 1-1.

Al met al kunnen we in ieder geval zeggen dat we ongeslagen zijn geweest vandaag en dat betekent dat er een spannend seizoen aan zit te komen.

Volgende week spelen we in Kampen de Nationale bekerronde tegen Energo Dames 1 en Reflex Dames 1 om 10.00 uur en 12.00uur.
De eerstvolgende thuiswedstrijd is pas 25 september, nadat we 19 september naar Ootmarsum zijn afgereisd.