Tornado D2 houdt vijf punten in de Ransuil

In de Ransuil in Geesteren speelde zich vrijdagavond een derby af tussen Tornado Dames 2 en Flevoll Dames 1.

De eerste set ging Tornado dames 2 nog niet echt florissant van start. Toch wisten we een gaatje te slaan en liepen we via 11-6 en 15-9 uit op Flevoll.  Na de tweede time-out van de tegenstander werden we even kort van ons pad geschud. Door een time-out van coach Patrick te Vaarwerk op 22-20 werden we weer op onze plek gezet en pakten we ons spel weer op. Met tactische balletjes en goede serves wisten we de setwinst met 25-22 binnen te halen.

In de tweede set sloeg het bij Tornado om. Flevoll creëerde servedruk waardoor passes niet aankwamen. Hierdoor konden alleen de passer lopers en diagonalen in stelling worden gebracht. Dit resulteerde in een kleine achterstand van twee punten. Na een wissel werd het hele spelletje weer opgepakt. Pleunie Klein Haarhuis wist haar aanvalsters weer in hun positie te brengen, zodat er meerdere rake klappen konden worden uitgedeeld door onder andere Tina Weerink. Als team trokken we aan het langst eind en wonnen deze set met 25-23.

Dan is daar die belangrijke derde set, waar Tornado de winst kon behalen. Verdedigend speelde Flevoll erg sterk en het was dan ook moeilijk om een gaatje te vinden. Het was een nek aan nek race en er werd van beide kanten geknokt voor elk punt. Op 14-13 werd het spel ineens stilgelegd. Onze Tina moest door een knieblessure het veld verlaten. Echter lieten we ons niet van ons stuk brengen en maakten de set af met 25-23! De 4 punten, en daarmee de winst, was binnen.

Dus moest en zouden we toch ook dat bonuspuntje pakken…  Na een zeer moeizame start raakten we al gauw achter op het spel van Flevoll. Via 2-5 en 10-15 kwamen we op een ruime achterstand van 17-24. Vanaf daar nam Pleunie Klein Haarhuis het heft in handen door een serie aan serves te produceren en kon haar aanvalsters goed te bedienen. Flevoll kreeg de pass niet onder controle waardoor de foutenlast bij hen toenam.

De hoop van ons op dat vijfde puntje en het enthousiasme nam steeds meer toe. Onze energie was in de hele sporthal te voelen. Weer werden er harde rake klappen uitgedeeld en was de set beslist met een stand van 26-24.  De vijf punten bleven in Geesteren.

Vrijdag 30 september spelen we om 21.00 uur tegen Set-Up’65 DS 3 in de Schalm in Ootmarsum. Hopelijk kunnen we weer vertrouwen op jullie support!

Verslag Patrick te Vaarwerk,  trainer coach Tornado D2.