Tornado D2 doet goede zaken verstevigd haar 2de positie in de PROMOTIEKLASSE

Vrijdag 20 maart stond de wedstrijd tegen Flevoll D1 op de agenda. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden aangezien het team uit Fleringen 3e op de ranglijst staan en wij 2e. Tornado wou deze avond ervoor zorgen dat er meer zekerheid is om p/d wedstrijden te kunnen spelen. Het publiek was in grote getale aanwezig om ons te steunen. De uitwedstrijd in Fleringen hebben we 3-2 gewonnen.

Wij gingen er gelijk voor. Vanaf het begin werd er gevochten voor elke bal, maar ook Flevoll deed dat.  De set liep gelijk op en de pass kwam op een gegeven moment niet meer goed aan de kant van Tornado waardoor Flevoll veel punten achter elkaar scoorde. Toch lieten wij dit niet over ons heenlopen en herpakten we ons door de pass te brengen en te kunnen scoren. Wij lieten Flevoll deze set achter ons en wonnen met 25-22.

Ook in de tweede set begonnen wij sterk en werd er snel gespeeld. Tornado speelde slim door veel ballen te tikken die aan de kant van Flevoll niet gehaald werden.  Er werd gevarieerd gespeeld, zowel in de spelverdeling als in de aanval en dit leidde ertoe dat Flevoll ons niet bij kon houden. De set was voor ons met eindstand van 25-16.

De derde set  liep wederom gelijk op. Het was een spannende wedstrijd. We stonden op dit moment 2-0 voor, maar we konden de wedstrijd nog verliezen. Dit lieten wij niet gebeuren. Het driemans blok waarop we hadden getraind, was een goede zet van de coach want Flevoll had hier geen direct antwoord op. Ook in deze set waren wij de uitploeg te boven en werd de set binnengesleept met 25-22 in het voordeel van Tornado.

We hadden al gewonnen, maar we gingen nog zeker voor het bonuspunt. Op dit moment is elk punt belangrijk, want Tornado D2 wil volgend jaar weer in de regiodivisie spelen. De communicatie liep gedurende de hele wedstrijd goed en  daarnaast zette de libero de passlijn op zijn plek. De laatste set was wederom voor ons, die met 25-21 gewonnen werd.

De eindstand is 4-0 voor ons en dat betekent vijf punten erbij. De volgende wedstrijd van Tornado D2 is zaterdag 28 maart om 15:00 uur tegen Twente ’05 in Enschede.