Tornado D1 werkt hard voor de punten

De afgelopen week is er goed gesproken en vooral hard gewerkt aan de basisafspraken. In  de training en een extra oefenwedstrijd, met dank aan Dynamo Tubbergen, (wat is het toch prettig en mooi dat er zoveel ploegen op niveau in Twente spelen) hebben we vertrouwen getankt.

De thuiswedstrijd tegen  Boemerang Eibergen D1 beloofde een pittige strijd te worden omdat Boemerang het team al enkele jaren heeft staan en ondertussen top 3 speelt.

Dat bleek ook. Zowel in de eerste als tweede set laat Tornado strijd zien en lopen we in beide sets goed mee met Boemerang tot de 10. Daarna zijn het telkens één of twee serve series die ons de das omdoen en 16-25 en 17-25 is het gevolg. Dat zijn stevige cijfers en toch waren we niet ontevreden over ons niveau.

Dat blijkt in der derde set. Het is Tornado dat nu zowel in de pass als in de aanval de zaak onder controle heeft en ondanks de pogingen van Boemerang om dichterbij te komen bleef Tornado in deze set erg sterk spelen. Er werd strijd geleverd en het publiek liet duidelijk merken dat de inzet, het niveau en de gewonnen set met 25-19 dik verdient was.

Er was nog wat te halen en met die instelling zijn we ook de vierde set gestart. Een mooie strijd was het gevolg en tot en met 15-14 was alles nog mogelijk. Helaas bleek één service beurt genoeg voor de 3-1 winst voor Boemerang in de vierde set. Een teleurstellend einde van een wedstrijd die voor Tornado meer verdiende. Na de eerste teleurstelling hebben we met elkaar dan ook geconcludeerd dat we tevreden zijn over de ingezette ontwikkeling en natuurlijk nog wel een beetje ziek zijn van dit verlies, maar goed, daarvoor zijn we sporters!

Volgende week weer verder, inch by inch.

Albert Abbing (Assistent coach)