Tornado D1 twee sets op niveau

Tegen Fysio Eibergen was er helaas nog een extra blessure te melden. Onze spelverdeler Loes was niet inzetbaar. Met Ellen Meijer en Pleuni Klein Haarhuis als extra speelsters vanuit D2 (waarvoor alweer veel dank!) starten we aan de wedstrijd. In set 1 gaat het tot 10-8 gelijk op. Dan volgt een serve serie Van 7 punten en is het gat geslagen. Met vier directe serve fouten wordt het gat nog groter op 20-12. We komen nog terug tot 18 doch dan is de eerste set verloren 25-18.

In de tweede set laat Tornado het niveau zien van de vorige week en zijn we gelijkwaardig aan Fysio Eibergen. De serve loopt goed, de pass is uitstekend en het scorend vermogen goed. We strijden voor elke bal en liggen telkens een paar punten voor. Op 20-18 lijkt een definitief gat geslagen op weg naar de setwinst. Twee persoonlijke fouten en een fout besluit van de scheidsrechter maakt dat Fysio Eibergen gedecideerd de set dicht op 25-22. Goed gespeeld doch de setwinst niet afgedwongen.

De laatste twee sets kan ik kort over zijn. Ver onder niveau en zonder wissels op buiten worden we volledig weggespeeld op 25-13 en 25-14. In de opstelling moesten we in deze sets noodgedwongen een spelverdeler en een mid op de passer loper positie inzetten. Dat geeft wel aan hoe hoog de nood is op dit moment. De meiden hebben knetterhard gewerkt en daarvoor complimenten. Volgende week weer verder.

Albert Abbing, assistent coach Tornado D1