Tornado D1 toont veerkracht en strijdlust

In de wedstrijd tegen de afgetekende koploper VC Zwolle D3 werd vooraf niet verwacht dat we maar even punten zouden pakken. Vanuit D2 zijn we versterkt met Pleuni (Spelverdeling) en Minou (Libero), waarvoor dank.

Achteraf overheerst de tevreden gedachte dat dit wel degelijk had gekund en in één set misschien wel had gemoeten.

In de eerste set laat Zwolle zien waarom ze koploper zijn. Met vier ervaren speelsters (eredivisie ervaring) in hun midden is er balans in het team en komen wij er met onze jonkies niet doorheen (16-15).

De tweede set laat een heel ander beeld zien. Zowel op inzet als op kwaliteit speelt Tornado een gelijkwaardige zet. We komen zelfs met 21-18 voor en 22-20 doch weten de set niet winnend af rt ronden door persoonlijke fouten op verkeerde momenten, 22-25.

Ook de derde set laat hetzelfde beeld zien. Het is één serve serie die Zwolle van 14-14 naar 22-14 brengt en dat is dan wel heel zuur. We laten in de punten tot de 14 ook weer een gelijkwaardige pot zien en een strijdvaardig en gedreven team dat gewoon goed staat te volleyballen.

Dat is ook in de laatste set het geval. Ondanks de soms nog te hoge foutenlast wordt er gestreden vo0r elk punt. Compliment voor de ploeg is dat Zwolle eigenlijk geen moment de gelegenheid kreeg om hun basisformatie te wisselen. En als we zo blijven spelen en ons blijven ontwikkelen dan gaan de punten ook een keer komen.

14-Tornado-Kangaroe-20-09-2

Na de wedstrijd werd duidelijk dat Daniquie Hutten (Libero) haar studie (Groningen) en volleybal niet langer kan combineren en per direct stopt.Wij betreuren dit omdat Danique jarenlang van zeer grote toegevoegde waarde is geweest voor de hoofdmacht van Tornado D1 doch respecteren haar besluit. Dit betekent helaas ook dat wij nu binnen de club op zoek zullen gaan naar versterking (libero)  voor de toch al krappe selectie.

(Wedstrijdverslag van assistent trainer Albert Abbing, Tornado)