Tornado D1 sluit seizoen in stijl af

De laatste wedstrijd van Tornado dit seizoen tegen Alterno was een wedstrijd tussen twee jonge ploegen. De eerste wedstrijd van het seizoen was het een krappe 2-3 overwinning voor Tornado.
Vooraf was de afspraak om vanuit ons doel om samen steeds beter te worden met veel spelplezier en inzet te gaan spelen. Suzan van Nieuwland (spelverdeler) speelt haar laatste wedstrijd in het geel/zwart en samen willen we er een mooi afscheid van maken voor haar.

Gedurende de gehele wedstrijd was dit terug te zien en een goed spelend, weerbaar en scherp Tornado vermaakte het publiek in de goedgevulde Ransuil met een mooie pot volleybal.

De start van de eerste set leek daar nog niet echt op, na 2-7 de eerste Time out genomen en de basisafspraken herhaald. En daarna begon het te lopen. In no time was het 7-7 en vanaf dat moment was het Tornado dat de toon zette. De pass was onder controle en de gerichte service tactiek werkte uitstekend. Tornado loopt uit naar 21-16 en Alterno komt nog even sterk terug. Tornado blijft rustig en met 25-22 wordt de 1-0 op de borden gezet.

De tweede set wordt vooral bepaald door serve druk van Tornado en waar nodig werd er goed geblokkeerd en gevarieerd aangevallen. In no time staat er 20-09 op de borden en dat was een mooi moment voor Myrthe Bernds (14 jaar) om haar debuut in de hoofdmacht van Tornado D1 te maken. Het publiek veert op en ziet Myrthe naar de service lijn lopen. Best een spannend moment! Vervolgens volgen twee uitstekende snoeiharde services en de set wordt uiteindelijk gewonnen met 25-14 en 2-0 in sets.

In de derde set laat Alterno zien dat het ook beschikt over een talentvolle jonge ploeg. Met veel serve druk en goede aanvallen loopt Alterno in het midden van de set weg bij Tornado (14-18 en 16-21). Tornado is slordig en niet bij de les. Ellen Meijer (invalster D2) komt de pass lijn versterken en de tweede time out wordt genomen. Er wordt scherpte en inzet gevraagd en de kaart alles of niets wordt gespeeld. Met Romy Lohuis aan serve gebeurd het onverwachte dan toch nog. Met 6 goede services brengt zij Tornado naast en over Alterno. De scherpte is terug en met een drietal mooie aanvallen wordt ook deze set gewonnen 25-22 en 3-0 op de borden!

De vierde set gaat het gelijk op tot 14-13. Dan volgt een goede serie van Tornado en bij 18-14 is er een gaatje. Alterno probeert het nog maar een te hoge persoonlijke foutenlast en goed verzorgt spel van Tornado zorgt voor 24-19, matchpoint!

En dat is natuurlijk het moment voor de publiekswissel van Suzan. Zij heeft Tornado vele mooie jaren gegeven en is met het talentenplatvorm A team zelfs twee keer achter elkaar kampioen van Nederland (gesloten club) geworden. Suzan bedankt en we gaan je missen!

De set wordt gewonnen met 25-20 en een uitstekende 4-0 is een hele mooie seizoen afsluiting.

We nemen afscheid van Suzan en bedanken onze hoofdsponsor “Slagerij Hemmer”. Al weer 12 jaar hoofdsponsor van de vereniging, waarvoor akte! Een gedeelde 6e plaats na een bewogen seizoen met een zeer jonge en krappe selectie is het eindresultaat. Daar kijken wij tevreden op terug.

We bedanken onze supporters, scheidsrechters, lijnrechters/ tellers en wensen iedereen een mooie zomer en in het najaar weer bal!

(Wedstrijdverslag van assistent trainer Albert Abbing, Tornado)