Tornado D1 promoveert naar de 2de divisie en geeft 50-jarig jubileum een gouden randje

Afgelopen zaterdag stond er voor Tornado een belangrijke wedstrijd op het programma. De meiden uit Geesteren hebben het opgenomen tegen Orion D2. Bij het behalen van 4 punten of te wel 3-1 winst zou Tornado kampioen zijn.

Om 12:15u vertrok er een grote Bbs vol met speelsters/coach en supporters richting Doetinchem. Er heerste een gezonde spanning… wat zou het toch mooi zijn dat…
Voordat de wedstrijd begon, kregen de dames een laatste peptalk van de coach. De coach zag aan de koppies van de dames dat het goed kwam, iedereen was gebrand om de kampioenspunten binnen te slepen.

Iets na 3 uur klonk het eerste fluitsignaal. De wedstrijd was begonnen. Tornado was erg gebrand om te winnen en voerde de druk gelijk op. Binnen no-time stonden de dames uit Geesteren met 4-8 voor. Tornado oefende veel servedruk uit. Orion kreeg de servespass niet richting het net waardoor ze haast niet aan aanvallen toekwamen. De coach van Orion nam een time-out op 10-17 maar dit mocht niet baten. Tornado deed haar naam eer aan en ging vervolgens als een wervelwind door en gaf Orion geen kansen. Daarnaast werden er vele tikballetjes in het centrum van Orion geprikt. Keer naar keer naar keer. Hier had Orion geen antwoord op.
Eindstad 1e set 11-25. De kop was er af.

Het begin ging geweldig, maar zou Tornado dit ook vast kunnen blijven houden?
Ja hoor, hier had Tornado geen moeite mee. De ene serveserie na de andere serveserie. Orion werd compleet weggevaagd. De dames van Tornado stonden al met één been in het kampioenschap.
De tweede set werd gewonnen met 14-25.

Derde set, de set van de waarheid. Ellen Meijer begon aan serve en serveerde Tornado naar een dikke 0 – 11. Tornado heeft op geen enkel moment de touwtjes uit handen gegeven. En nog steeds wist Orion niet wat ze met de prikballen van Tornado aan moesten. Ze bleven maar in het centrum vallen.
Ook het laatste punt van de derde set werd gescoord en dat werd gevierd! Het was 10-25.
TORNADO DAMES 1 DE TERECHTE KAMPIOEN VAN DE DERDE DIVISIE!!!
Geen moment heeft Tornado zich van de eerste plek laten stoten.

Nadat het moment goed was gevierd, moest dan ook nog de vierde set worden gespeeld.
Bij Tornado werden er maar liefst 5 andere speelsters in het veld gezet. Ook dit liep op rolletjes. Tornado bleef de regie houden en sloot de vierde set af met 18-25.

De dames uit Geesteren kunnen terugkijken op een mooi seizoen. Doelstelling overtuigend behaald  waarbij de voltallige selectie bewees klaar te zijn voor de volgende uitdaging : DE TWEEDE DIVISIE !!!