Tornado D1 laat twee gezichten zien

In de thuiswedstrijd tegen VOCASA heeft Tornado twee sets op niveau gespeeld. In de twee tussenliggende sets ( 15-25 en 16-25) was het basisniveau gewoon niet goed genoeg en de foutenlast te hoog.
Tornado startte de wedstrijd goed en wist in de eerste set vanuit een goede serve druk en stabiele pass zelf mooie punten te scoren. Op 20-17 voor wordt een 24-22 voorsprong uiteindelijk verspeeld. Na drie kansen op setwinst weet VOCASA haar derde kans wel te benutten en wint de set met 28-30.

De twee volgende sets kunnen we kort over zijn. Met 15 directe scores voor de tegenstander in de 2e set en 14 directe scores voor de tegenstander in de 3e set volleyballen we achteruit en is het pleit al beslecht (3-0 voor VOCASA).

Tornado toont vervolgens veerkracht in de 4e set en weet deze op een heel gedecideerde wijze te winnen (25-15). Dit dwingt respect af en het was zeker niet zo dat VOCASA zich heel gemakkelijk gewonnen gaf. Integendeel. Met dit perspectief zijn we deze week weer aan het trainen op het drieluik, mentaal, techniek en tactiek.

En dat blijven we volhouden want onze patronen inslijpen vraagt nog de nodige inzet en arbeid, zoals Michael Jordan (noem er eens eentje) dan zo mooi zegt:

“I failed over and over again in my life,… and that is why I succeed”.

Albert Abbing (Assistent coach)