Tornado boekt opnieuw zege op koploper Lutheria.

Op 14 april speelden de Geesterse dames alweer de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen. Koploper Lutheria kwam op bezoek en wilde natuurlijk revanche nemen op onze vorige 1-3 overwinning die in december geboekt werd in de Lutte. Door de vele blessures kregen we versterking van Femke Gehring, Babeth Slag en Jorieke Meijer uit DS 2 en ook Tina Weerink is  aan de selectie toegevoegd als vervanger van onze libero Inger Platenkamp.

Het fluitsignaal galmde om 16.00u door de zaal met een volle tribune met Geesterse supporters. Het eerste punt was direct raak van Marlon Bekhuis in het zwakke punt van Lutheria. Met een vermakelijke pot volleybal wisten we een gaatje te slaan. Met veel variatie scoorden we veel over het midden en aan de buitenkant. Het blok van Lutheria was makkelijk te passeren. De eerste set werd ruim gewonnen met 25-16.

De tweede set was vergelijkbaar met een kaartenhuis, dat eigenlijk direct al in elkaar zakte. Helaas konden de ingewisselde speelsters het tij niet meer keren. Deze set ging vrij snel naar de bezoekers met 12-25.

Daarna toonde Tornado haar bekende veerkracht die ze hebben! Het spel uit de eerste set werd weer opgepakt waarbij Esmee oude Avenhuis en Jorieke Letteboer serveseries produceerden.. Tina Weerink organiseerde de passlijn perfect, waardoor opnieuw rake klappen werden uitgedeeld in afwisseling met tactische ballen. Blokkerend stonden we weer als de Geesterse muur! Lutheria kon er maar geen vat op het spel van Tornado krijgen en de set werd gesloten met 25-19.

In set vier wist Tornado opnieuw haar spel door te zetten en voerde de druk nog een beetje op. Er ontstond weer een voorsprong van 3 punten. We profiteerden van de vele servefouten van Lutheria. De voorsprong wist Tornado lang vast te houden, maar lieten in de eindfase de Lutterse dames toch nog dichterbij komen. Het werd 23-22, 24-22, 24-23 en Lutheria gaf het laatste punt cadeau door uit te serveren, 25-23!
Wat een euforie was er te voelen in de sporthal, zowel door supporter als de meiden van Tornado!
Opnieuw een 3-1 winst op de koploper!

Na afloop werden speelsters Elles Steggink en Anouk Voshaar bedankt voor hun inzet het afgelopen seizoen! Ook coach Patrick te Vaarwerk ontkwam niet aan een praatje van onze voorzitter René Hutten. Sponsoren PMA Schilders en Slagerij Hemmer ook ontzettend bedankt voor jullie inzet voor Tornado!

Op 21 april spelen we de allerlaatste wedstrijd in Enschede tegen Twente’05 DS 1. Dit seizoen willen we natuurlijk goed afsluiten en hopen dan nog eenmaal op jullie support J!