Talentenplatform Tornado Geesteren prolongeert titel Topklasse MA Regio Oost

Afgelopen zaterdag was de 8e speelronde van de Topklasse MA van de Regio Oost. In een prachtige ambiance in sporthal de Ransuil kon het Talentenplatform van Tornado Geesteren geschiedenis schrijven, door voor het tweede achtereenvolgende jaar de titel in de Topklasse MA Regio Oost binnen te halen.

Aan het begin van seizoen 2013-2014 is Tornado Geesteren gestart met een initiatief, om de getalenteerde jeugd extra training aan te bieden. Naast de extra trainingsuren werd ook een ‘leeg’ team opgegeven voor de MA-Hoofdklasse, zonder vaste speelsters. Een ‘leeg’ team, zonder speelsters, want de speelsters spelen allemaal in andere teams, en om extra speeltijd te creëren werd deze formule in het leven geroepen.

Dat is wekelijks een hele puzzel, om MA bezet te kunnen laten spelen. Zo werden er in seizoen 2014/2015 maar liefst bijna 20 verschillende namen ingevuld op het wedstrijdformulier. We hebben wedstrijden gespeeld met jeugdspeelsters van Dames 1 tot aan MB1. En het resultaat is ook dit seizoen weer verbluffend. In de eerste helft werd ongeslagen de wintertitel in de Hoofdklasse gehaald, waardoor Tornado zich kwalificeerde voor de Topklasse in de regio Oost.

Vanaf januari wordt er gespeeld in de Topklasse en ook daar werd afgelopen zaterdag de ongeslagen status vastgehouden. Met 4x een 3:1-zege en 4x een 4:0-uitslag werd ook tegen VVH Harderwijk een vijfpunter gescoord. Die was ruim voldoende om het kampioenschap binnen te halen en daarmee een ticket naar de Final Four op 30 mei in Eindhoven: het Nederlands Kampioenschap.

FullSizeRender[10]