Podiumplek voor Tornado tijdens Nederlands Kampioenschap

Het talententeam van Tornado heeft de doelstelling van de vereniging bereikt. Na het behalen van het kampioenschap in de Hoofdklasse in de Topklasse werd er afgelopen zaterdag gestreden om de Nederlandse Titel in Emmeloord.

Zaterdagochtend om zeven uur vertrokken de speelster met ongeveer 70 meegereisde supporters naar Emmeloord. De speelsters maakten er op de heenreis al een feestje van al zingend vertrokken we vanuit Geesteren. Onder weg werd er tussen Zwolle en Kampen werd Bus stop ingelast. Daar kregen  de speelsters een persoonlijke video boodschap te zien van de ouders. Met als gemeenschappelijke boodschap: “Wij zijn ongelofelijk trots op jullie, ongeacht wat vandaag de uitslag gaat worden. Jullie moeten vooral niet vergeten om te genieten tijdens de wedstrijden op het NK. En speel vrijuit met een lach op je gezicht. Laat zien dat je als team veel plezier met elkaar hebt. Je maakt dit waarschijnlijk nooit meer mee”

We begonnen het toernooi tegen de kampioen van Regio Noord, vv Sneek. Sneek leidde bijna de gehele eerste set. Op 19-19 kwamen we langszij en ontspon zich een spannende eindfase. Met 26-24 trok Sneek aan het langste eind (0:1). Set 2 leek Tornado die klap niet te boven en werden we met 25-17 verslagen (0:2)

Wedstrijd twee speelden we een uur later, tegen de kampioen van Regio Zuid, Voltena uit Nieuwendijk. Voltena had het team zeer goed staan en brachten telkens hun sterspeelsters in stelling. Vooral op de mid-positie waren zij zeer strek en hadden we geen antwoord op hun aanvallen, dit heeft ertoe geleid dat we ook deze wedstrijd met een 2-0 verlies hebben afgesloten.

Na twee wedstrijden zonder punten was de finale om de Nederlandse Titel niet meer haalbaar, de kruisfinale werd bereikt en Tornado moest het opnemen tegen de kampioen van Regio West, Dinto uit Warmerhuizen. In de poulewedstrijden speelden we al tegen elkaar, maar beide trainers lieten zich niet achter de kaarten kijken en varieerde met de opstellingen. Het resultaat maakte immers niet uit, het moest gebeuren in de kruisfinale.

De supporters van Tornado waren er klaar voor om exact 16.30 startte de kruisfinale. Met veel lawaai en ondersteuning van de 70 meegereisde supporters werden de meiden aangemoedigd.

 

In de eerste set kregen de Tornado geen grip op de wedstrijd, de eerste set werd dan ook verloren. Maar toen herpakten de meiden zich en trokken de tweede set naar zich toe. Een tiebreak moest de beslissing brengen. Tornado begon strek aan de tiebreak, de zenuwen waren volledig onder controle en dit resulteerde in de winst. Dinto werd met 2-1 verslagen en dit betekende een 3de prijs op het NK. Tornado op het podium en dit was de kroon op een fantastisch seizoen. Voltena kon zich terecht Nederlands kampioen noemen door de finale winnend af te sluiten, waardoor vvSneek genoegen moest nemen met de zilveren plak.

Wat een feest, wat mooi om dit samen met Femke Gehring, Danique oude Hendriksman, Babeth Slag, Mandy Weghorst, Sophie van Heumen, Jorieke Meijer, Renee Neurink, Mirthe Bernds, Lynn Veltmaat, Sanne Hemmer, Nienke Hutten en Marell Slag en coach Herman Dasselaar te mogen meemaken. Wat mooi om de beleving bij zoveel ouders en meegereisde supporters te zien!

Dank aan onze sponsoren die dit mogelijk hebben gemaakt en achter de club staan, dank aan de ouders en vrijwilligers en supporters. Een onvergetelijke dag, de bronzen plak op het Nederlands kampioenschap in Emmeloord.