Patrick te Vaarwerk nieuwe trainer/coach Tornado D2

De Technische Commissie en het bestuur van Tornado zijn content met de benoeming van Patrick te Vaarwerk als trainer/coach van dames 2 voor het seizoen 2016-2017. In verband met het doorschuiven per 1 maart 2016 van de huidige trainer van D2 (Matthijs Bult) naar D1 zal Patrick vanaf 1 maart 2016 de trainingen op de donderdagavond op zich gaan nemen.

Patrick traint en coacht momenteel het 1de team van VRIVO uit Vriezenveen. Dit seizoen zal hij zijn contract bij VRIVO gewoon uitdienen. Patrick heeft veel volleybal ervaring, zelf is hij 39 jaar actief volleyballer geweest en heeft o.a. gespeeld bij Achilles ‘12, MTSH, VVA, WVC Volley en VRIVO. Daarna heeft hij actief het trainerschap opgepakt. Hij heeft 5 jaar ervaring als trainer, 3 jaar bij het 1e herenteam en nu 2 jaar bij het 1e damesteam van VRIVO. Daarnaast heeft hij gewerkt met meisjes A van VRIVO, om deze meiden voor te bereiden op de aansluiting bij de senioren, de selectie van VRIVO.

“Voor me ligt een mooie uitdaging”, aldus Patrick te Vaarwerk.” De uitdaging om verder te bouwen aan het 2de damesteam van Tornado, het opleidingsteam”.

“Juist werken met een team dat bestaat uit een mix van jeugd en ervaring spreekt mij enorm aan. Het is geweldig om jeugd te laten ontwikkelen in een team met ervaren speelsters, om zo vorm en inhoud te geven aan het opleidingsteam van Tornado. De speelsters een dusdanig ontwikkeling laten door maken voor een eventuele doorstroming naar het eerste damesteam van Tornado is een van de uitdaging waar ik voor sta”. Ik ben ervan overtuigd dat ik goed kan samenwerken met de Technische Commissie en de hoofdtrainer Matthijs Bult en assistent-trainer Albert Abbing van Tornado D1”, aldus te Vaarwerk

“De ambitie die Tornado heeft en de visie die het bestuur heeft op volleybal spreekt mij aan. Het was dan ook geen moeilijke keuze voor mij toen Tornado mij vroeg om de training en de coaching van het 2de damesteam op mij te nemen. Ik kijk dan ook uit naar een mooie samenwerking!”

De voorzitter van de technische commissie heeft inmiddels de meiden van Tornado D2 ingelicht over het benoemen van Patrick als trainer-coach.