Olhaco – Tornado

Gisteren speelde Tornado DS 1 in Hoogeveen tegen het eerste team van Olhaco. Waar vooraf altijd een drankje in de kantine werd genuttigd, moest Tornado nu haar eten en drinken nuttigen op de tribune…

Om 18.00u was bijna het hele team van Tornado compleet op het veld. Carmen had gelukkig haar kniebeschermers mee deze keer en Jorieke Meijer moest de haren nog in een elastiek binden.. Met goede beats door de speakers, moest de scheidsrechter toch even met zijn decibelmeter het geluid in de hal meten. Maar fijn, de warming up kon beginnen.

De eerste set speelden de dames van Tornado een sterk spel. De passlijn stond vanaf het eerste punt goed georganiseerd door Inger Platenkamp en spelverdeelster Jorieke Meijer wist haar aanvalsters goed te vinden. Via 7-11 en 11-19 liepen de Geesterse dames makkelijk over Olhaco heen. Wat kleine foutjes zorgden ervoor dat Patrick te Vaarwerk zijn ploeg naar de kant haalde op 15-23. Op degelijke wijze maakte Tornado de set uit met 18-25, ondanks een speelster dat lichtelijk een blauwtje had opgelopen.

In set twee werd het spel aan de Geesterse zijde wat slordig en op 8-5 werd de eerste time-out aangevraagd. Vanaf toen ging het vuur aan en wist Tornado de achterstand om te bouwen naar een 12-13 voorsprong. Yvette Maathuis scoorde zowel aanvallend als slim met haar balletjes vele punten voor Tornado. Ook Femke Gehring wist de verdediging van Olhaco te omzeilen en met 20-25 was ook set twee binnen.

De derde set begon de ploeg uit Hoogeveen sterk en kwam op een 3-0 voorsprong. Carmen oude Luttikhuis wist haar team met de serve weer op 6-8 voorsprong te brengen. De muur uit Geesteren maakte dat Olhaco op 6-10 haar eerste time-out aan vroeg. Via een tactische bal van Yvette en een snoeihard ingeslagen bal van Esmee stonden de Geesterse dames op 14-16. Het leek erop alsof Olhaco een spelletje ‘fout serveren’ speelde en gaf hiermee veel punten cadeau. De set werd gesloten met een killblock van Tornado en met 19-25 was de winst voor Tornado binnen.

Dat laatste bonuspunt binnenhalen was de opdracht volgens coach Patrick. Een aantal wissels werden ingezet en vanaf het begin bleef het een vurige pot volleybal. De stand ging gelijk op. Op 6-11 leek het alsof Tornado een gaatje geslagen had, maar op 15-15 moest Tornado zich weer aan de zijlijn melden. Daar leek het erop alsof de boodschap duidelijk was en met 16-20 was er opnieuw een gat geslagen. Olhaco zette de passlijn van Tornado onder druk en Tornado wist daar niet meer onderuit te komen. Op 20-20 stond het weer gelijk. Vanaf 22-22 wist Olhaco haar kansen goed te benutten en konden daarmee toch nog een punt bijschrijven (25-22).

4 punten voegt Tornado bij aan haar totaal.

A.s. zaterdag 26-10 speelt Tornado geen wedstrijd, maar op 2 november zijn ze om 16.00u weer te aanschouwen in eigen sporthal te Geesteren tegen Devoko DS 1 uit Denekamp.
Ook hier hopen de dames weer op uw komst!