Na Sneek meer duidelijkheid voor TORNADO

We bedoelen dan de plaats Sneek! Want in Sneek komen morgen de onderste drie teams van de 1ste divisie A bij elkaar. En uiteraard nog een team, want met drie ploegen is het moeilijk twee wedstrijden spelen, als het geen driekamp is. Hallo, waar hebben we het eigenlijk over!

Morgen staan in Sneek op het programma: Om 15:00 uur Sneek III vs Tornado. De nummer laatst (Sneek III, 13-7) tegen de nummer voorlaatst Tornado (12-24) en dan om 17:00 uur Sneek II (13-32) vs de Bevers (12-27), dat derde van onderen staat. Beide uiterst belangrijke duels om de aansluiting met de middenmoot te houden.

Gerjan Heerkes, trainer coach van Tornado kan daar wel mee instemmen: “Om de aansluiting te behouden met de veilige middenmoot, zullen we in Sneek maximaal moeten scoren. Het beeld in de stand is natuurlijk vertekend omdat we een wedstrijd minder hebben gespeeld en die (tegen de Bevers) halen we pas op 4 april aanstaande in, twee speeldagen voor het eind van het seizoen.

We hebben deze week met het team de komende 2e helft besproken en duidelijk voor ogen waar we aan toe zijn. Een aantal ploegen zullen we moeten verslaan om er voor te zorgen dat we boven de rode streep komen te staan en er ook blijven. Het perse moeten winnen is geen issue voor ons, want gezien de samenstelling van de stand op dit moment in de 1e Divisie A, geldt dat wekelijks “moeten winnen” voor alle ploegen van de 5e t/m de 11e plaats.

Twee keer een zege achter elkaar en de wereld ziet er al weer heel anders uit, en omgekeerd natuurlijk ook. We hebben nogal incompleet getraind deze weken, in verband met wat ziektegevallen maar hopelijk hebben we zaterdag de meeste speelsters weer aan boord!” sluit Gerjan zijn vooruitblik af.

gh @ Vizier op Volleybal.