Melissa Maat naar Tornado Geesteren

 

En voordat we aan de samenvatting van de wedstrijden in de eerste divisie A bij de dames beginnen toch even een berichtje over een transfer. Of daardoor de 1-3 uitslag van Tornado, nummer voorlaatst, bij Orion, de nummer twee in de stand, (mede) werd behaald kunnen we nu nog niet zeggen, maar het zal in ieder geval eraan bijgedragen hebben. We bedoelen de overgang van Melissa Maat naar Tornado.

Het was van de week al rond, de overschrijving was akkoord, ze had al een paar keer meegetraind in Geesteren en ze speelde gistermiddag dus al mee met Tornado tegen Orion.

Melissa was eerder een aantal jaren voor SCU Emlichheim en VfL Oythe in de tweede Duitse Bundesliga actief. Nadat ze haar studie had voltooid stapte ze aan het eind van vorig seizoen over naar Coolen – Alterno in Apeldoorn.

Echter al snel bleek de combinatie van een full – time baan als juriste en het trainen en spelen bij een eredivisieclub niet ideaal was. Temeer omdat er voor werk en sport ook nog de nodige kilometers gemaakt moesten worden. Daarom besloot ze te stoppen bij Alterno.

Uit de SCU Emlichheim periode kende ze de Tornado trainer coach Gerjan Heerkes en toen het weer begin de kriebelen en te jeuken in de handen was de keuze snel gemaakt. Geen Eredivisie, maar Eerste Divisie. Het scheelt maar drie letters maar wel heel veel tijd.