Meisjes B2 terechte kampioen!


Zaterdag 18 april hebben de meiden van B2 het seizoen afgesloten door met 4-0 van Devoc te winnen en daarmee het kampioenschap binnengehaald!

De meiden van Tornado hadden maar liefst 2 sets nodig om kampioen te worden, mede doordat Flevoll vrijdags een punt had laten liggen tegen HVC. 
Bij een aantal speelsters waren de zenuwen opgelopen en een aantal waren er vrij nuchter onder. Toch wel spannend, want je moet het wel even laten zien. Een tribune vol publiek hadden de meiden nog niet eerder dit jaar meegemaakt. 

In de eerste set gingen we goed van start. Er werd zeer goed verdedigd en wisten goed waar de gaatjes van Devoc te vinden waren. Ook onze serve speelde mee in de puntentelling, want devoc had moeite de pass onder controle te houden. Daarmee eindigden we deze set ook, een ketcher van de tegenstander zorgde voor de eindstand 25-18. (1-0) 
Nog één set verwijderd van het kampioenschap, Flevoll zat Devoc al aan te moedigen omdat zij bij verlies van Tornado kampioen zouden worden. Dit lieten de meiden niet gebeuren en gingen opnieuw vol voor de winst. Op een stand van 14-13 begonnen we uit te lopen op de tegenstander en maakten de set dik verdiend af met 25-17. Het kampioenschap was binnen!! Een ontlading van de meiden en veel vreugde was te zien. Die lach ging daarna niet meer van het gezicht af. Alhoewel we in de derde en vierde set wel serieus voor de punten zijn gegaan en ook ons best deden geen set weg te geven. We hadden deze set een wat minder spel, er werden wat schoonheidsfoutjes gemaakt, maar dit losten de meiden goed op. De time-out zorgde voor rust, waarna de meiden een eindsprintje trokken naar de 25. Het werd 22-25. (3-0). 
De vierde was een kleine herhaling van de derde set, Devocbleef dichtbij en liet ons geen voorsprong opbouwen. Zij creëerden goeie aanvallen maar onze verdediging wist hier wel raad mee om zo zelf weer punten te behalen. Tot op een stand van 20-20 serveerde Amy Leus ons naar de 25 en dat betekende een dik verdiende 4-0 voor de meiden. 

Alle meiden hebben een mooie pot volleybal neergezet en zowel individueel als samen zeer goed gespeeld! Een topprestatie dames!

Het feest hebben de meiden samen met de coaches Lisette en Daniek zeer gezellig afgesloten bij Disco dancing Bays!