Matthijs Bult stopt per direct als hoofdtrainer van Tornado

Het bestuur van Tornado heeft afgelopen maandag 23 januari kennisgenomen van het feit dat Matthijs Bult per direct zijn functie als hoofdtrainer van Tornado D1 heeft neergelegd. Dit nadat het bestuur hem had meegedeeld dat Tornado voor volgend jaar opzoek zal gaan naar een andere trainer.

Als belangrijkste reden geeft Matthijs aan dat zijn visie en beleving van volleybal op het hoogste niveau niet meer in voldoende mate in overeenstemming is met het veranderend technisch beleid voor het volgend volleybalseizoen van de technische commissie en het bestuur van Tornado. Daar komt bij dat hij zich niet meer kan motiveren om het huidige seizoen als trainer/coach zijn contract uit te dienen.

Het bestuur betreurt het besluit dat hij per direct zijn functie neer legt maar heeft respect voor de door hem genomen beslissing. Tevens wenst het bestuur te benadrukken dat de samenwerking met Matthijs Bult vanaf het begin prettig en constructief is geweest. Onze dank gaat uit naar hem voor zijn bijdrage in de afgelopen periode.

De honneurs van Matthijs zullen worden waargenomen door de huidige assistent, Albert Abbingh. Patrick te Vaarwerk, momenteel coach van Tornado D2 zal met ingang van het nieuwe volleybalseizoen 2017/2018 trainer/coach worden van de selectie van Tornado D1.