Marell Oude Avenhuis in selectie van Jong Oranje voor WK kwalificatietoernooi in Polen

De hoogste nationale jeugdvertegenwoordigingen weten welke route ze moeten afleggen om aan de wereldkampioenschappen te mogen deelnemen. De Jong Oranje vrouwen moeten in de eerste kwalificatieronde naar Polen.

Volgend jaar wordt het WK onder de 20 jaar voor vrouwen gehouden. Het is nog niet bekend waar en wanneer de wereldkampioenschappen plaatsvinden. De Europese volleybalbond heeft al wel het kwalificatieproces bekend gemaakt. Bij zowel de vrouwen zijn slechts twee Europese tickets beschikbaar voor het WK.  Marell Oude Avenhuis is door de bondscoach gevraagd om als spelverdeelster mee te gaan naar Polen. Tornado heeft in haar strategisch plan geformuleerd dat als een speelster van Tornado Geesteren de mogelijkheid wordt geboden voor Jeugd-Oranje of Jong-Oranje te komen spelen, deze weg ondersteunt dient te worden vanuit de vereniging. Wij mogen dan ook oprecht trots zijn dat wij een speelster kunnen afvaardigen. Wij wensen Jong Oranje, maar vooral Marell Oude Avenhuis heel veel succes in Polen.

Vrouwen
De Jong Oranje vrouwen plaatsten zich in 2009 voor het laatst voor het WK. Om dat te bereiken moet ze twee rondes overleven. Eerst moeten ze één van de vijf groepswinnaars worden of de beste nummer twee worden. Nederland is voor de eerste ronde ingedeeld in de pittige poule D, die in Polen wordt afgewerkt. In de tweede ronde voegen de twee EK-finalisten (Servië en Slovenië) zich bij de zes teams uit de eerste ronde. De acht landen worden verdeeld over twee poules van vier, waaruit alleen de twee winnaars zich kwalificeren voor het WK.

Eerste ronde – 8 t/m 11 januari 2015
Poule A Poule B Poule C Poule D Poule E
Italië (2) Turkije (3) Rusland (4) België (5) Tsjechië (6)
Frankrijk (11) Griekenland (11) Duitsland (9) Polen (8) Bulgarije (7)
Finland (13) Kroatië (14) Roemenië (16) NEDERLAND (18) Oostenrijk (20)
Noorwegen (31) Estland (25) Israël (29) Letland (23) Denemarken (21)

De organiserende landen zijn onderstreept (tussen haakjes staat de positie op de Europese ranglijst per 18 september 2014)