“LADIES IN BLACK” gaan op puntenjacht

Zaterdag mogen we voor de derde keer dit seizoen aantreden in De Ransuil, en direct is het de tweede interland! Want weer verwelkomen we een team van VC Sneek in Geesteren. Dit keer is het de 2e selectie van de Eredivisievereniging uit de Friese volleybalstad.

Trainer/coach Rob Spaanstra heeft met zijn team na 5 speelronden net zoveel punten behaald als ons, door afgelopen zaterdag de interne clubderby tegen het 3e team te winnen.

Daarmee staan beide ploegen nu op 11 punten. Een blik op de ranglijst leert, dat er vanaf de 3e tot en met de 11e plek maar een miniem verschil aan punten is. Als dit na vijf speelrondes de trend gaat worden dit seizoen, dan krijgen we een spannende competitie, waarbij je de ene week op de 4e plek staat en een week later op de 8e. Dat is ons namelijk overkomen, na de wedstrijd in Assen, vorige week. Daar hebben we een lesje gekregen in het spelen op een constant basisniveau. Of beter gezegd, we hebben van onszelf geleerd, dat het zo in ieder geval niet moet J.

Waren we kansloos? Nee, zeker niet, want ook Sudosa-Desto speelde zeker niet op het niveau wat ze wel kunnen. Maar dat wat zij lieten zien was wel zo veel constanter, dat we na een set van “bijna, maar net niet” de uitslag helemaal terecht was. En met een 0-4 naar huis is niet fijn, maar in de evaluatie hebben we daardoor deze week wel weer helder wat we anders willen gaan doen. En dat gaan we deze zaterdag zien tegen VC Sneek 2.

Wel gaat u ons zaterdag voor het eerst in het nieuwe tenue zien. Onze hoofdsponsor Slagerij Hemmer pakt weer voor ons uit en steekt ons ook dit seizoen weer in het nieuw. De “Ladies in Black” gaan zaterdag weer op puntenjacht en vertrouwen er daarbij weer op dat we uw steun krijgen. Bij de eerste wedstrijden hebben we daar ontzetten veel aan gehad en hopelijk kunnen we ook deze wedstrijd weer een mooi sfeertje creëren in de Ransuil

(Voorbeschouwing trainer coach Gerjan Heerkes Tornado D1)