Gaat Tornado MA haar titel op het NK in Eindhoven prolongeren

Komende zaterdag is het zover,  de Nationale Gesloten Jeugdkampioenschappen of ook genoemd de Final Four voor de meiden van A1 van Tornado Geesteren staat dan in de wedstrijdagenda. Inmiddels begonnen zijn met de voorbereiding voor het nieuwe seizoen krijgen de meiden van Tornado Geesteren de kans hun titel te prolongeren

Want Nederlands Kampioen worden is toch DE PRIJS die iedere speelster en trainer en coach achter zijn naam wil kunnen schrijven. Voor veel jeugdspeelsters betekent dit vaak maar een kans die ze één keer meemaken. Maar deze toppers hebben al een NK titel op zak, maar kunnen voor Tornado Geesteren geschiedenis schrijven en wederom strijden voor de winst.

We zijn twee seizoenen geleden begonnen bij Tornado Geesteren met een andere opzet van de jeugdtrainingen. In afwijking op de traditionele opleidingsteams MC1 en MB1, werd naast de reguliere teamtrainingen gestart met een talentenplatform. In dat platform worden in verschillende samenstellingen getraind, waarbij speelsters van Dames 1 regelmatig meetrainen, naast en met de talenten.
Voor dit talententeam werd een ‘leeg’ team ingeschreven in de MA Hoofdklasse. Wekelijks spelen we in wisselende samenstellingen, want de talenten spelen ook mee in de teams van D1 en D2 in de reguliere competities. En deze formule blijkt succesvol na het kampioenschap in de hoofdklasse werd ook het kampioenschap in de topklassa Regio Oost behaald.

Deze week wordt er nog volop getraind en worden de puntjes op de “i” gezet. Met het motto “inch by inch”  is het doel NEDERLANDS KAMPIOEN GESLOTEN CLUB 2015 te worden.

Om 11:00 uur zal de eerste wedstrijd worden gespeeld.

Het programma ziet er als volgt uit:
– 11:00 uur: Tornado Geesteren – Lucurgus
– 12:00 uur: Tornado Geesteren – Irene
– 15:00 uur: Voltena – Tornado Geesteren

De hierop volgende wedstrijden zijn om de plekken 1 t/m 4.
– 16:30 uur: Nr 3 poule MA – Nr 4 poule MA
– 18:00 uur: Nr 1 poule MA – Nr 2 poule MA

Uiteraard worden speelsters, trainer/coach, verzorgers en supporters zaterdag veel succes  gewenst!