“Engelse weken” van Tornado platformteam

Het trainen en spelen in het platform voor jeugdige talenten dat Tornado nu voor het tweede seizoen draait, is een organisatie op zich.

Niet alleen het wekelijks bekijken, wie waar kan meetrainen in combinatie met de belasting van school en wedstrijden, vraagt veel organisatietalent van de TC. Ook de competitie in de MA Hoofdklasse en na de Kerst in de Topklasse MA Regio Oost is inmiddels vergevorderd. De Hoofdklasse werd in december afgesloten met een ongeslagen status en het kampioenschap. Dat betekende plaatsing voor de Topklasse van de Regio Oost. Samen met de nrs 2 en 3 en de bovenste drie teams van de andere Hoofdklasse wordt de Topklasse gevormd. Met zes teams spelen we nu een volledige competitie.

In de afgelopen weken, tussen 28 februari en 13 maart, binnen twee weken (!) dus, speelden we maar liefst vier wedstrijden. In het voetbal heet dat “Engelse weken”, met naast de zaterdagen ook doordeweekse speeldagen. Daardoor ziet de stand er wat vertekend uit.

Nadat in januari de eerste uitwedstrijd tegen Devoko op het laatste moment werd verplaatst (en dat kwam ons goed uit, we hadden toen maar liefst vier speelsters ziek!) begonnen we met een thuis en uitwedstrijd tegen Set Up”65. Thuis werd het 4:0, uit speelden we een spannende pot, die we met 3:1 wisten te winnen. Tussendoor volgde een 4:0 winst op Devoko in een ijzersterke thuiswedstrijd. De toon in de Topklasse was gezet. Vervolgens kwamen de voorjaarsvakantie, carnaval en de open club, en begonnen we op 28 februari aan onze “Engelse weken”. Thuis in de Ransuil werd eerst VoCASA uit Nijmegen met 4:0 verslagen. De woensdag er op reden we naar Nijmegen en leverden daar een set in en vertrokken dus ook daar met vier punten. De zaterdag daarna reden we naar Warnsveld. D2 speelde gelijktijdig in Borne, dus gingen we met aanvulling vanuit MB1 naar WSV. En dat ging geweldig goed en bewees het platform haar waarde voor Tornado. De B-meiden spelen zo mee in het bekende concept, en tegen een goed spelend en voor elk punt vechtend WSV, werd ook een 3:1 overwinning behaald. De dinsdag (!) er op reden we op het eind van de middag al naar Harderwijk. De vierde wedstrijd in 13 dagen, tegen VVH, de Kerstkampioen van de Hoofdklasse B. Door schoolverplichtingen van een aantal meiden, weer met de hulp van MB1, en weer kunnen we het opbrengen om doordeweeks een goed basisniveau met elkaar te halen. Beloning: weer een 3:1 zege!

# Team Wedstr. Punten
1 Tornado Geesteren MA 1 7 31
2 VVH MA 1 7 16
3 ikwilvanmijnautoaf.nl/DeVoKo MA 1 5 12
4 VoCASA MA 1 5 11
5 Springendal-Set-Up`65 MA 1 5 8
6 WSV MA 1 5 7

Dat resulteert in deze stand en daaruit blijkt, dat we inmiddels redelijk ver voor staan op de concurrentie. En wij zijn geen PSV dat niet durft te praten over het kampioenschap…… Daar gaat de vergelijking met voetbal niet op, wij houden er ernstig rekening mee, dat we het weer gaan flikken, net als vorig seizoen! En, zoals u wellicht nog weet, zou zo’n kampioenschap weer een toetje opleveren in de vorm van het spelen om het Nederlands Kampioenschap in Eindhoven.

Maar voor het zover is, spelen we nog drie wedstrijden waarvan de eerste twee keer thuis. Op 4 en 11 april spelen we tegen VVH (13:00) en WSV (12:30) en graag zien we u dan in De Ransuil. Noteer de data alvast, wellicht gebeurt er weer iets moois!