Dynamo (nog) te sterk voor knokkend Tornado

Het werd niet een derbystrijd met veel spanning en dramatiek, want daarvoor was het verschil gistermiddag eenvoudigweg (nog) te groot. De hoofdmachten van Tornado Geesteren en Dynamo Tubbergen stonden aan het net. Gerjan Heerkes, trainer/coach van Tornado Dames 1, doet verslag.

“De speaker had de teams voorgesteld aan het talrijke publiek en zag dat de wedstrijd begon met 2 foutservices. Met 25-17 en 25-12 kon Dynamo Tubbergen in de eerste beide sets door eenvoudigweg de foutenlast te beperken duidelijke setwinsten op de borden spelen.”

“Vanaf de 3e set kwam er aan onze kant een stuk onverzettelijkheid boven en hebben we Dynamo 2 sets lang laten werken voor de punten. In set drie ging het tot 20-20 gelijk op en werd voor elke vierkante meter gevochten. We kregen het voor elkaar om de foutenlast te beperken en er een wedstrijd van te maken, met ondersteuning van het publiek. In de eindfase van set 3 maakten we zelf nog te snel de fouten en won Dynamo de set en de wedstrijd (3:0, 22-25).”

“Set 4 ging ook gelijk op, maar waar we in set drie niet bij de les waren, wisten we nu met de goede inzet en concentratie wel als eerste de 25 te bereiken. Daardoor bleef er een punt in de Ransuil en hadden beide partijen vrede met deze uitslag.”

“Wij hebben domweg nog veel trainingsuren nodig om constanter te kunnen leren spelen en hebben deze wedstrijd kunnen zien, dat het niveau haalbaar is, maar niet vanzelf komt. Motto: talent mag, inzet moet!”

Trainer coach Ron Viester verwoordt de Dynamo zienswijze op de derby alsvolgt: “Al snel kwam Dynamo op een 0-2 voorsprong. Door geconcentreerd te spelen, veel te scoren en weinig persoonlijke fouten te maken werd Tornado snel op achterstand gezet. De eerste twee sets waren zwak en vanuit Tornado gekenmerkt door vele servicefouten. Pas in set drie werd het voor het eerst een wedstrijd. Op karakter stonden bij ons Mareille en Elisa in het veld. Niet geheel fit speelden ze beiden een prima pot! Set vier ging op het laatste moment verloren na een 22-22 stand, de zege was inmiddels al binnen, maar het bonuspunt bleef in Geesteren”

Dynamo sluit hiermee aan bij de top van de ranglijst, ze staan nu derde met een wedstrijd minder gespeeld en zes punten achter op de koploper. Ze hopen de goede serie komende week in Rijssen voort te zetten.