Doorzettingsvermogen en veerkracht helpen Tornado D1 aan winst tegen Alterno D3

De seizoen ouverture van Tornado in de 2e divisie vond plaats in Apeldoorn tegen een jong Alterno D3. We weten dat we dit seizoen een smalle selectie hebben maar met twee extra, niet ingecalculeerde blessures, moesten we met een wel heel smalle selectie aan de bak (8 dames inclusief libero!) in Apeldoorn

Vooraf hebben we met elkaar afgesproken dat we hoe dan ook als team het beste uit elkaar willen halen en waar nodig gewoon knokken en goaaan!

Dat dit nodig was bleek al direct in de eerste set. Met verzorgt spel, een goede serve en vooral een vaste pass lijn loopt Tornado continue aan de goede kant van de score uit naar 12-18. Dan hapert de pass lijn en komt Alterno sterk terug. Een jong talentvol team dat veel balen van de grond haalt en wij hebben dan ook moeite om te scoren in die fase.

Op 21-22 vinden wij het genoeg en lopen we uit richting een krappe 24-26 winst.

Hetzelfde spelbeeld in de 2e set. Wij blijven continue aan de goede kant van de score doch vergeten om op de juiste momenten de kansen te benutten. Op 15-18 komt ook in deze set weer een kantelmoment en Alterno voelt dat ook. We scoren te weinig en hebben daar vaak 2 tot 3 aanvallen voor nodig.  Alterno komt terug en zelfs even op voorsprong op 20-19. Er wordt geknokt voor elk punt en knap aanvalsverdedigingswerk van onze libero  houd ons op dat moment in de race. Met een goede serve serie zetten we de zaak recht en wortd de 2e set gewonnen met 22-25 (2-0).

In zowel de derde als 4e set zijn de rollen omgedraaid. Alterno staat continue aan de goede kant van de score en in de eindfase van de set komen wij nog sterk terug. Voor de  toeschouwers (speciaal dank voor onze trouwe meegereisde luidruchtige supporters!)  was dit een prachtige pot volleybal, zo gaven zij na de wedstrijd aan. Om elk punt werd geknokt door beide teams. Alterno wint set 3 en 4 met dezelfde cijfers en dus resteert een Tie break.

Over de Tie break kunnen we kort zijn. Het was Tornado dat regeerde, met de bek op het stuur, en weer bij de les was. Scherp, goede service en vooral de wil om te winnen en knokkend voor elke bal! Als team (zowel in het veld als aan de kant) werd de Tie break gewonnen met duidelijke cijfers 9-15.

Kortom, tevreden gezichten aan de kant van Tornado. Gerjan en ondergetekende zijn vooral trots op ons team. Met 8 speelsters 2 uur knokken en uiteindelijk winnen met 3-2 getuigd van doorzettingsvermogen en veerkracht en daar zijn we vooral blij mee! Dat we ook nog eens 3 punten bijschrijven in de eerste uitwedstrijd is alleen maar mooi meegenomen.

Over twee weken wacht deeerste thuiswedstrijd met hopelijk een voltallig team aan de start!

Albert Abbing (assistent –kracht- trainer Tornado)