De Tornado luwte ligt in Geesteren

De uitwedstrijd tegen WSV ligt de meeste speelsters nog goed in het geheugen, we kwamen met 2-0 achter in Warnsveld en wisten de wedstrijd om te buigen naar een 2-3 overwinning. Zoals we dat inmiddels wel vaker doen, in uitwedstrijden….. Ook in de laatste uitwedstrijd flikten we het om een 2-0 achterstand in Sneek ongedaan te maken, maar hadden toen net te weinig over om de winst mee te nemen naar Geesteren.

Het tekent het seizoen tot nu toe een beetje. Pieken en dalen, waarbij de pieken in vreemde sporthallen plaatsvinden en de dalen veelal in de Ransuil. De voortekenen voor aankomende zaterdag zijn niet geheel rooskleurig. We zullen het zonder de geblesseerde Eline Meijer moeten doen, die weer een tijdje uit de roulatie zal zijn. Daarnaast is ook Melissa Maat niet inzetbaar, en dan is daar nog de voorjaarsvakantie. 

Veel mensen op wintersport, en dus geen ideale voorbereiding op de wedstrijd van aankomende zaterdag tegen WSV, nog altijd de nummer 2 van de ranglijst. In hun laatste wedstrijd wisten ze een 0-2 voorsprong in sets tegen de koploper in Assen niet te verzilveren en zo in te lopen op Sudosa – Desto.

Kortom een wedstrijd waarin niets hoeft en alles mag. Zo leven we er ook naar toe. In de tweede seizoenshelft zien we in tegenstelling tot de eerste helft veel 4-0 uitslagen voorbij komen, daar hopen we zaterdag van verschoond te blijven. Met nog zeven wedstrijden te gaan, krijgen we drie zware tegenstanders achter elkaar. Met een rijtje WSV, Dynamo en Orion kunnen we met open vizier de arena in en zien wat er voor ons te halen valt.

(Voorbeschouwing van Gerjan Heerkes, trainer coach Tornado. Foto website Tornado)