Dames Tornado winnen verdiend van DeVoKo

Zaterdag 2 november stond er weer een thuiswedstrijd voor Tornado op de agenda. Dit keer tegen de dames TiMaX/DeVoKo uit Denekamp.

Ook deze week werd Tornado vergezelt door twee leuke ‘mini’s van de week’, Vere en Nina. Voordat Tornado begon aan de wedstrijd tegen DeVoKo , mochten de mini’s hun kunstje laten zien. Wel leuk om te vermelden dat Vere met haar opslag een ketser veroorzaakte bij DeVoKo.

Ondertussen was de tribune al mooi gevuld met publiek want het beloofde een leuke pot te worden. Tornado en de dames uit Denekamp zijn aan elkaar gewaagd en als we het instagramaccount van DeVoKo moesten geloven, waren ze van plan om 5 punten mee naar huis te nemen. Maar hier zou Tornado sowieso een stokje voor steken.

De eerste set was rommelig. Door de vele eigen fouten bij Tornado iepen de dames uit Geesteren   telkens tegen een achterstand aan. Uiteindelijk aan het einde van de eerste set trok Tornado weer een beetje bij en werd het nog spannend. DeVoKo maakte voor de tweede keer die set een opstellingsfout. Ze waren het hier niet mee eens en gingen flink in het verweer. Het spel heeft een tijdje stil gelegen en de scheidsrechters besloten dat DeVoKo toch verkeerd stond waardoor Tornado een punt kreeg, tussenstand 23-23. Helaas kon Tornado geen gebruik gemaakt van het feit dat DeVoKo hierover gefrustreerd was en gaf de set uit handen door eigen fouten.
Tornado was de eerste set niet gretig genoeg en liet DeVoKo haar spel spelen. Setstand 23-25.

Desalniettemin startte Tornado vol goede moed aan de tweede set. De opdracht was duidelijk. Enthousiasme en vechtlust creëren.
Tot 12-12 ging het aardig gelijk op. De foutenlast bij Tornado werd beduidend minder waardoor ze begonnen uit te lopen. Tornado kwam op een steeds grotere voorsprong. Het was een rustig en degelijk spel en er was veel meer felheid te zien bij de speelsters. Tornado liet zich niet op de kop zitten. DeVoKo had het er moeilijk mee en kon het spel dat ze in de eerste set speelden niet doorzetten.
De speelsters aan de zijkant van Tornado lieten ook van zich horen door veel te zingen. Op die manier stoomde Tornado naar het einde van de set en won met 25-17.

Tornado bleef goed bij de les en weet ook in de derde set het initiatief te behouden. Vooral Femke Gehring en Yvette Maathuis konden aan het net aardig goed uit de voeten. Ze scoorden punt na punt, hier had DeVoKo geen antwoord op. Tornado wint overtuigend met 25-18.

Nog één set te gaan.

De vierde set liep Tornado al snel ver uit op hun tegenstander. De tussenstand was op een gegeven moment 14-7. Toch kwam DeVoKo telkens weer een stukje dichterbij. Gelukkig wist Tornado de set goed af te maken met 25 – 21. Dit resulteerde in een mooie 3-1 overwinning!

Vier dik verdiende punten blijven in Geesteren.