Dames 1 Tornado beleeft een Deja vu.

Afgelopen zaterdag speelden de dames van Tornado tegen nummer drie op de ranglijst, de Babbel/SSS uit Barneveld. De wedstrijd had eenzelfde verloop als vorige wedstrijd.
Het wedstrijdverslag van vorige week kan dan ook met enkele aanpassingen worden overgenomen.

Dat ziet er dan als volgt uit:

Dames 1, aangevuld met 1 speelsters uit dames 2, schoot uit de startblokken. Vanaf het eerste punt werd er met veel serve druk gespeeld. SSS had hierdoor moeite om de eigen aanvalsters in stelling te brengen, met name hun mid aanval kwam niet uit de verf. Verdedigend was Tornado deze wedstrijd erg sterk. De hele set liepen de Tornado meiden enkele punten voor. Dit resulteerde in een 25-21 overwinning.

Set twee gaf een ander beeld weer, vanaf het begin liepen de dames van Tornado achter de feiten aan. De serve druk viel weg en het scoren ging steeds moeizamer. Halverwege de set nam SSS het initiatief en liep een aantal punten uit. Een opleving aan het einde van de set van de tornado dames kon het tij niet keren. Met 22-25 was deze set terecht voor de dames uit Barneveld.

De opleving aan het eind van de 3e set gaf de tornado Dames vertrouwen voor het verdere verloop van de wedstrijd. Tijdens de set wisseling werden de gemaakte afspraken herhaald en werden enkele tactische omzettingen gedaan. De servedruk werd weer op geschroefd en de foutenlast ging naar beneden. Zaken waarop de afgelopen weken op getraind is, werden goed uitgevoerd. SSS liep de gehele set achter de feiten aan en was de set winst met 25-15 dan ook duidelijk voor Tornado.

De 4e set gaf eenzelfde beeld als de 3e. De talenten van Tornado waren duidelijk sterkere dan dames van SSS. Door een alles of niets serve serie haalden de Barneveldse dames nog 22 punten, maar uiteindelijk was het een overtuigende 3-1 overwinning voor de meiden van Tornado.