D1 sluit met winst de eerste seizoenshelft af!

Afgelopen zaterdag 14 december waren de meiden van Tornado DS1 wat eerder in de sporthal aanwezig dan normaal. Meisjes A1 moest namelijk voor hun spelen, zij speelden om het kampioenschap. De meiden van A1 hebben met 3-2 gewonnen en zijn dus kampioen, namens Tornado DS1 gefeliciteerd!

Vorige week zaterdag hebben de meiden van Tornado een goede pot neer gezet tegen Lutheria D1. De meiden waren extra gebrand om het niveau dat zij vorige week speelden ook afgelopen zaterdag weer neer te zetten. Set ‘up D3 kwam afgelopen zaterdag naar Geesteren om tegen Tornado D1 te spelen. Voor de meiden van Tornado en met name Carmen oude Luttikhuis geen onbekende speelsters. Om 16:00 startte de wedstrijd met Set ‘up aan serve.

De spelverdeelster van set ‘up zorgde er met haar serve voor dat Tornado als snel op een 3-0 achterstand kwam te staan. Waar naar later in eerste instantie de set gelijk op ging wist Jorieke Meijer de nodige punten te maken met haar serve serie. Dit resulteerde in een wissel bij Set ‘up. Op twee punten na heeft ze helaas de set niet uit kunnen serveren door een fout aan de kant van Tornado. Maar zodra Tornado weer aan serve kwam wisten zij de set af te maken met 25-14.

Na een goede afsluiter van de eerste set stond Tornado in de tweede set al snel achter. De meiden willen het eigenlijk niet meer hebben over de tweede set. Er was namelijk een grote foutenlast aan de kant van Tornado waar Set ‘up van profiteerde. De nodige wissels werden ingezet maar helaas konden de meiden de set niet naar hun kant trekken. Tornado verloor de set met 18-25.

Vergeten en doorgaan, dat was het motto voor de start in de derde set. Tornado begon goed aan de derde set en moest vechten voor elke bal. Waar set ‘up in de tweede set profiteerde van de foutlast van Tornado wist Tornado in de derde set het eigen spelletje weer op te pakken. 25-15

2-1 voor Tornado. De dames hebben er voor gezorgd dat er geen 5e set gespeelde hoefde te worden want de laatste set werd gewonnen met 25-16.  Gelukkig maakte Set ‘up ook in de vierde set de nodige fouten waar Tornado dit keer van profiteerde. De wedstrijd is gewonnen door Tornado D1 met 3-1.

Dit was voor Tornado de laatste wedstrijd van de 1e helft van het seizoen. Tornado DS1 wens iedereen fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar! Voor nu willen wij alle trouwe supporters bedanken en hopelijk tot in 2020. De eerste wedstijd in 2020 is op 11 januari in Nijmegen tegen VoCASA DS2