ALLEEN WINNAARS OP VOORBEREIDINGSTOERNOOI TORNADO D2

Gelijkwaardige teams die er in sporthal De Ransuil vol tegenaan gingen; dat was hét succes van het voorbereidingstoernooi van de teams uit de derdedivisie en promotieklasse. De Apollodames werden winnaar van het toernooi nadat zij met 2-0 van Twente 05 wonnen en 1-1 gelijk speelden tegen Tornado. Jammer was dat Tornado –Twente ‘05 niet gespeeld kon worden omdat het team uit Enschede vroegtijdig het toernooi moest verlaten vanwege een blessure en ziekmelding.

Het was weer een sportieve sfeer sfeer in sporthal De Ransuil. Spanning in het veld werd afgewisseld met ontspanning in de kantine of buiten in het zonnetje. Tevens een ontmoeting van ‘oude’, bekende Tornado-gezichten. Liesan Braakhuis en Anouk Hekwolter of Hekhuis kwamen naar hun roots met hun huidige team Armixtos. Voor het team uit Amsterdam stond er meer op het verlanglijstje dan winnen, ze gingen gezellig een avond stappen in Twente. De overnachting was geen probleem, ruimte genoeg bij de ouders van zowel Liesan als Marlou. Evenals tijdens het Herman Smienktoernooi werden de teams gastvrij ontvangen door de organisatoren Elly Braakhuis, Truus Oude Voshaar en Fenny Leus.

Alle teams en trainers kwamen met hetzelfde doel; voorbereiden op het komende seizoen. Dat er spannende wedstrijden tussen zaten met uitslagen waarbij de 30 punten werden gepasseerd, zegt genoeg over de gelijkwaardigheid. Tevreden gezichten alom. Ook bij het verjongde Dames 2 van Tornado met een gemiddelde van 18 jaar. Na de voorrondes zagen de dames uit naar de finalepoule. Loes Kuipers en Tina Weerink lieten zich positief over het spel. “We hebben een mooi teampje. In de eerste wedstrijd tegen Lutheria was het nog wat onwennig, we wonnen wel, maakten nogal wat foutjes, vooral in het eerste deel van de sets. Toch waren wel beter”, aldus Loes kuipers en Tina Weerink. “In de tweede wedstrijd kwam Tornado Armixtos uit Amsterdam tegen. Ook deze wonnen we. Minpuntje was dat we de eerste twintig punten achter de feiten aanliepen. Dat moet zeker nog beter worden. Elly Braakhuis roemde na afloop de sportiviteit van de teams. “We kunnen weer terugkijken op een geslaagd toernooi. Dat hebben jullie aan jezelf te danken” benadrukte ze nog eens de sportieve medewerking van iedereen. Ook de kantinedames werden een hart onder de riem gestoken voor hun gastvrije ontvangst.

Hoewel het geslaagde voorbereidingstoernooi alleen maar winnaars kende waren er de volgende prijzen te verdelen:
1.Apollo, 2. Tornado, 3. Krekkers, 4. Armixtos, 5. Dynamo, 6. Krekkers, 7. Lutheria, 8. Twente 05.