Tornado D1, helemaal niet of bijna wel??

In de wedstrijd tegen US 2 was ons doel om de ontwikkeling door te zetten waar we al twee weken in zitten. En daarvoor verdienen de dames een groot compliment. Tegen US was het een wedstrijd. We werden alleen weer niet beloond en dat is bijzonder jammer voor een team dat gewoon  overwinningen nodig heeft om zelfvertrouwen te tanken.

In de eerste en tweede set was het bijzonder close en wist Tornado twee keer als eerste de 20 te bereiken. Met een gemiddeld goede service wisten we de druk op de tegenstander te houden. De pass komt elke week beter op orde en raakt meer en meer ingespeeld op elkaar met onze nieuwe libero Minou. Onze super serve sub Giorgia wist in het middengedeelte van set 1 en 2 de voorsprong nop wat uit te breiden. Alleen boven de 20 waren het de onnodige fouten die ons op een 02 achterstand zetten met  24-26 en 26-28, waarbij wij twee setpunten niet konden verzilveren.

In de derde set weten we van een grote achterstand nog terug te komen maar zijn we net te laat bij de les (22-25).

Ook in de vierde set is het weer close en het feit dat wij gewoon op niveau meedoen tegen US die nu vierde in de stand staan zegt genoeg over onze capaciteiten. Helaas verliezen we die ook met 24-26.

Bijzonder zuur en we hadden echt meer verdient.  En dat voelt als helemaal niet ….. of bijna wel zoals onze hoofdcoach Mathijs het treffend verwoorde. En met die instelling gaan wij zaterdag weer aan de bak tegen WEVO.

Albert Abbing (assistent coach Tornado D1)