100% score voor Tornado Geesteren bij NOJK

Afgelopen zaterdag was een succesvolle voor de meisjes teams van Tornado Geesteren.

In de eerste ronde schreef Tornado in bij de Meisjescategorie MD, MC en MB. Alle drie de teams wisten zich in respectievelijk Denekamp (MD), Ootmarsum (MC) en Emmen (MB) te plaatsen voor de Halve Finale  7 februari!!

Meisjes B:

Meisjes B ging naar de Esdalhal in Emmen en trof in de eerste poulewedstrijd op VC 058 uit Leeuwarden. Het werd een regelmatige overwinning met twee keer 25-16 werden de Friezinnen terug gewezen.

De tweede wedstrijd ging tegen Meppel AZ en dat zou anders worden, wisten we van tevoren. Bij het KVT in Assen eindigde deze club ook al bij de bovenste teams, en ook deze zaterdag waren de teams aan elkaar gewaagd. De eerste set ging aan de Drentse meiden (23-25) de tweede set was voor ons: 25-22) en dus een gelijkspel. De wedstrijd tegen Flash/Veendam konden we iedereen laten spelen en met 25-14 en 25-13 ook deze pot winnend afsluiten.

In de laatste speelronde speelden we tegen Impala Leek, de koploper in de Topklasse van de Regio Noord Nederland. Impala had ook gelijkgespeeld tegen Meppel AZ, dus ook een verliespunt. De winnaar van deze wedstrijd zou de 1e plek in de poule pakken en direct geplaatst zijn voor de halve Finale op 7 februari. En de meiden van Tornado Geesteren wilden de kruisfinale graag vermijden, dus wisten ze wat hun te doen stond. Dat leek er in het begin nog niet echt op. Impala serveerde sterke en we keken al snel tegen een achterstand van 1-6 aan. In een time-out gaven we aan, dat servedruk niet iets is om bang van te worden, want dat doen we in onze trainingen al niet anders, dus zouden we zelf moeten beginnen te spelen. En dat deden we…..

Met de steun van het talrijke publiek uit Geesteren, hebben we naam gemaakt in de Emmense Esdalhal. Met een orkaankracht aan geluid vanaf de tribunes en vanaf de zijlijn werd het ene na het andere punt binnengehaald. Serverend werden we steeds sterker, maar vooral blokkerend werd de angel uit het spel van de Groningse meiden gehaald. Keer op keer stond de “Muur van Geesteren” op de juiste plek en pas bij 25-16 werd het even een moment rustig in de hal. Iedereen wist, dat het een mooie set was geweest, maar daarmee nog niet het doel bereikt. Set twee werd dan ook geconcentreerd begonnen en tot twee keer toe wisten we een aantal punten voor te komen, maar Impala liet zien over moraal te beschikken en liet zien dat het niet voor niets zo goed speelt in de Topklasse Noord. Een voorsprong van 5-1 was op 7-7 weer gelijk en even later was een 10-7 voorsprong weer 11-11.

Toen we vervolgens weer een voorsprong konden pakken, leek het Groningse verzet gebroken. Punt na punt liepen we weg en met de ondersteuning van het fantastische publiek kwamen we bij 25-14 aan de eindstreep (2-0). Ongeslagen op de eerste plek en directe plaatsing voor de Halve Finales van de NOJK was een feit! Bij deze willen we als team alle supporters bedanken die deze zaterdag mee zijn gekomen naar Emmen en hopen we jullie ook op 7 februari weer te mogen zien op de tribunes! Daarnaast een woord van dank aan Emmen”95 voor de strakke organisatie en de arbiters die alle wedstrijden gefloten hebben.

Coaches: Gerjan Heerkes en Albert Abbing

Meisjes C:

De C-meiden gingen met coaches Femke Boone en Esmee Oude Avenhuis naar Ootmarsum en startten het tournooi met regelmatige zeges op Webton Hengelo (25-12, 25- 8) en Flash Nieuwleusen (25-13, 27-25). Vervolgens was WSV Warnsveld een maatje te groot (14-25 en 17-25) maar waren beide coaches tevreden met het geboden spel van de Tornado-meiden. In de laatste poulewedstrijd ging het om plaats 2 in de poule voor de kruisfinale en die werd de eerste set tegen Dynamo Apeldoorn met 25-18 veilig gesteld. De laatste set werd met dezelfde cijfers ingeleverd, maar de focus lag toen al op de kruisfinale tegen Dash Vorden.

Plaatsen voor de Halve Finale, of een eindstation? Het werd in de 1e set bijna een walkover, want met 25- 9 was er een duidelijke setwinst voor de Geesterse meiden. In de tweede set werd het spannend en weerde Dash Vorden zich kranig, maar de eindfase was ook hier voor Tornado en met 25-22 was ook hier de plaatsing voor de halve finales van de NOJK een feit.

Meisjes D:

Meisjes D speelde in de Dorper Esch in Denekamp en begonnen de dag uitstekend.  De eerste wedstrijd werd een 2-0 overwinning tegen Longa’59 uit Lichtenvoorde. Vervolgens werd tegen latere poulewinnaar Emmen”95 gelijkgespeeld, waarbij het er spannend aan toe ging. De wedstrijd tegen Sleen werd ook een 2-0 overwinning waardoor Tornado op de 2e plek in de poule wist te eindigen en zich zo plaatste voor de kruisfinale.

De kruisfinale werd gespeeld tegen Flash Nieuwleusen en met enthousiast spel werd de kruisfinale gewonnen met 2-o en mogen ook de D-meiden door naar de volgende ronde!

Coaches: Angelique Kokhuis en Mirjam Kottink